Voedingsadvies door Gewichtsconsulente

Voedingsadvies

Hoe krijg jij weer dat gezonde en fitte lichaam? Voedingsadvies door Gewichtsconsulente.

Je wilt je fitter voelen, meer energie hebben, kilo’s kwijtraken? Op een verantwoorde manier, die is vol te houden? Heb je daar hulp bij nodig? Wij helpen je met een aanpak die wel werkt. Er is heel veel aandacht voor voeding en afvallen. Er wordt heel veel over geschreven op internet en social media. Er wordt nog veel meer over gepraat op de televisie. Er wordt van alles en nog wat beweerd. En helaas zit er veel onzin en natuurlijk ook commercie tussen. Heel eenzijdige crash-diëten ook, die misschien wel zorgen voor snel gewichtsverlies op korte termijn, maar waarbij dat meestal komt doordat je een tekort aan bepaalde voedingsstoffen creëert. Of je jouw lichaam en je gezondheid daarmee een plezier doet? Nee, zeker niet! En of het werkt op langere termijn? Nee, absoluut niet!

Hoe weet je nu wat voor jou wel werkt? Inmiddels heb je misschien al verschillende diëten of poeders, shakes, drankjes, pillen en zogenaamde superfoods geprobeerd en blijft het resultaat op termijn uit. Je kijkt misschien wel naar de etiketten, maar je hebt geen idee wat dat nu allemaal precies betekent voor jou. Daar ga ik jou als fitcoach bij helpen.

Wie is dan jouw fitcoach?
Belinda de Ridder: “Ik heb mezelf sinds enkele jaren verdiept in gezond leven. Ik zie gezond leven vooral als een combinatie van gewoon goed eten, ontspannen en regelmatig sporten. Zonder rare fratsen en dure preparaten. De enige manier om echt blijvend een gezond en fit lichaam te kweken is om je leefstijl aan te passen.”

Niet alleen ben ik bootcamp- en hardlooptrainer en runningtherapeute en train ik cliënten 1-op-1 of in groepslessen, maar daarbij ben ik officieel gediplomeerd Gewichtsconsulent en begeleid ik cliënten volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad naar een gezond eet- en leefpatroon.

Ik kan jou als fitcoach dus coachen en motiveren op het gebied van voeding en verantwoord afvallen en tegelijk ook op het gebied van verantwoord sporten. Heb je al een tijd niet gesport, dan help ik jou om de draad weer op te pakken op een verantwoorde manier.

Omdat ik enorm veel energie krijg van mijn rol als fitcoach help ik jou ook graag.

Hoe werkt dat dan?
Tijdens het telefonische oriënterende intakegesprek maken wij kennis met elkaar en bespreken we jouw wensen en mijn aanpak. Jij kiest het coaching programma dat bij jou past.

Vervolgens spreken we tijdens het eerste intake consult jouw huidige leefstijl, je voedingspatroon, je gezondheid, je wensen, je doelen en je motivatie. En ook jouw eerdere ervaringen met fit worden en je valkuilen. Daarnaast meten we je lengte, gewicht, BMI, middelomtrek, vetpercentage, visceraal vet, spiermassa en ruststofwisseling. Mogelijk vraag ik je om gedurende een aantal dagen een voedingsdagboek bij te houden, om zodoende goed inzicht te hebben in jouw voedingspatroon.

Op basis van al deze informatie stel ik voor jou een plan van aanpak op, dat specifiek op jou en jouw persoonlijke situatie is toegesneden. We spreken dat samen uitgebreid door in het tweede consult. Dat gaat zowel over voeding als over beweging. En we zetten voor de korte termijn voor jouw realistische en concrete doelen op papier.

Jij krijgt van mij voorbeeld dagmenu’s op basis waarvan je leert om zelf gezonde keuzes te maken. Gewoon met eten dat je in de winkel koopt en dat je oma ook als gezond voedsel zou herkennen. Dus weg met die pakjes, zakjes en potjes. Puur, lekker en gezond eten. Je gaat op een verantwoorde en gecontroleerde manier afvallen en fitter worden. Een manier die bij jou past en die jij kunt volhouden.

En je gaat sporten. Zelfstandig, bootcampen in een groep of (al dan niet 1-op-1 met mij) hardlopen. Het is heel belangrijk dat je daar ook (weer) plezier in krijgt.

Kies je voor een uitgebreid coachingprogramma dan hebben we in de eerste periode in elk geval iedere 2 weken een coachingsgesprek om jouw voortgang te meten, je ervaringen en valkuilen te bespreken en de concrete doelen voor de komende periode met elkaar af te spreken.

Gedurende het traject leer jij ook gezonde keuzes te maken in jouw voeding door bijvoorbeeld het leren begrijpen van productinformatie op verpakkingen. Door steeds samen te kijken naar jouw voortgang en samen realistische korte termijn doelen te stellen ga jij stapje voor stapje in de richting van jouw gewenste einddoel. Je voelt je steeds beter en fitter en je wordt weer trots op jezelf.

Uiteindelijk ben jij zelf degene die jouw leefstijl blijvend aanpast op weg naar een gezond en fit lichaam. En daar kun je bijzonder trots op zijn!

Alle prijzen zijn inclusief BTW.

Op alle OFC activiteiten zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Die vind je hier.