Runningtherapie

Runningtherapie
Runningtherapie in de Haarlemmermeer
Waarom runningtherapie?

Steeds meer mensen krijgen in hun leven te maken met psychische klachten zoals stress, depressie, burn-out, angst- en andere stemmingsstoornissen. De behandeling daarvan bestaat vaak uit een combinatie van medicatie (antidepressiva) en (psycho)therapie.
Er zijn inmiddels veel onderzoeken gedaan die uitwijzen dat buiten bewegen in de vorm van runningtherapie een heel belangrijke rol kan spelen als ondersteuning bij die behandeling.

Bewegen in de natuur

Regelmatig bewegen in de natuur heeft positieve effecten voor lichaam en geest. Je voelt je beter en je wordt fitter en sterker. Je kunt meer aan, je wordt minder snel moe en je kunt je beter ontspannen. En daardoor krijg je meer zelfvertrouwen.
Dat weet je wel en toch lukt het je niet. Je hebt een stok achter de deur nodig en professionele begeleiding. Dat is wat wij jou te bieden hebben.

Runningtherapie biedt positieve ondersteuning bij de bestaande behandeling van psychische klachten en heeft soms als resultaat dat medicatie kan worden afgebouwd. Het helpt ook bij het verminderen van spannings- en vermoeidheidsklachten, slaap- en concentratieproblemen.

Bij runningtherapie ligt de nadruk op het plezier beleven aan hardlopen. Het maakt niet uit hoe hard of hoe lang je loopt. Niet de prestatie staat voorop, maar het goede gevoel dat (hard)lopen je kan bezorgen.
Als je een beginnend hardloper bent dan beginnen we met wandelen. Heb je al hardloopervaring dan helpen we je om de draad weer rustig en verantwoord op te pakken.

Professionele begeleiding

Je gaat onder de professionele begeleiding van gediplomeerd runningtherapeute Belinda de Ridder aan de slag met het verantwoord (weer) opbouwen van je conditie, zowel lichamelijk als geestelijk. In elke training kijk ik wat jij op die dag aan kunt en daar pas ik het programma op aan. Hierdoor leer je beter naar jouw eigen lichaam te luisteren en jouw grenzen te bewaken. Bij voorkeur trainen we in het Haarlemmermeerse Bos of de Venneperhout.


Ervaringen van anderen die jou voorgingen

• “Bijna acht weken ben ik ergens mee bezig wat ik nooit voor mogelijk had gehouden; hardlopen! En nee, het gaat nog niet hard en lang en ver, maar ik bereik iedere keer weer mijlpalen en heb plezier in wat ik doe, mede dankzij Belinda. Dank je wel dat ik weer trots kan zijn op mezelf!”
• “Belinda, ik vind jou een fijn mens om door gecoacht te worden. Jij brengt mij letterlijk weer in beweging. Ook als ik me niet goed voel weet jij me te motiveren om toch te komen. Ik heb weer plezier in hardlopen gekregen en in veel andere dingen.”
• “Dit is precies wat ik nodig heb. Adequate en op maat gemaakte training, die nog gezellig is ook. En dat in een mooi park.”
• “Ik ervaar de begeleiding in de trainingen als heel prettig. Het zijn twee fijne uurtjes op een fijne locatie iedere week.”

Een runningtherapeut is vooral een persoonlijke beweegcoach en géén psycholoog. Geen zware gesprekken dus. Jij bepaalt zelf waarover je wel of niet wilt praten. De nadruk ligt op buiten zijn en bewegen, leren genieten en ontspannen. Omdat ik zelf ervaringsdeskundige ben op het gebied van burn-out en depressie kan ik me meestal goed verplaatsen in jouw situatie.

Personal training

Wij gaan samen aan de slag, één-op-éen. Na de vrijblijvende en gratis intake-wandeling start het voor jou op maat gemaakte 8 weken programma met 1 of 2 trainingen per week, samen in het Haarlemmermeerse Bos of de Venneperhout. De kosten van personal Runningtherapie bedragen €52 per training.

Meer weten over personal Runningtherapie training in de Haarlemmermeer? Kijk het onderstaande introductiefilmpje. Of bel en maak een afspraak voor een vrijblijvende intake-wandeling: 06-83270958

Introductie Runningtherapie door Belinda de Ridder