Runningtherapie

Waarom Runningtherapie?
Steeds meer mensen krijgen in hun leven te maken met psychische klachten zoals stress, depressie, burn-out, angst- en andere stemmingsstoornissen. De behandeling daarvan bestaat vaak uit een combinatie van medicatie (antidepressiva) en (psycho)therapie.

Er zijn inmiddels veel onderzoeken gedaan die uitwijzen dat buiten bewegen een heel belangrijke rol kan spelen als ondersteuning bij die behandeling. Psychiater en fervent hardloper Bram Bakker is de grondlegger van runningtherapie.

Regelmatig bewegen in de natuur heeft positieve effecten voor lichaam en geest. Je voelt je beter en je wordt fitter en sterker. Je kunt meer aan, je wordt minder snel moe en je kunt je beter ontspannen. En dat zorgt weer voor meer zelfvertrouwen.

Dat weet je wel en toch lukt het je niet. Je hebt een stok achter de deur nodig en professionele begeleiding. Dat is wat wij jou te bieden hebben.

Runningtherapie biedt positieve ondersteuning bij de bestaande behandeling van psychische klachten en heeft soms als resultaat dat medicatie kan worden afgebouwd. Runningtherapie helpt ook bij het verminderen van spannings- en vermoeidheidsklachten, slaap- en concentratieproblemen.

Wat is Runningtherapie?
Bij runningtherapie ligt de nadruk op het plezier beleven aan hardlopen. Het maakt niet uit hoe hard of hoe lang je loopt. Niet de prestatie staat voorop, maar het goede gevoel dat (hard)lopen je kan bezorgen.

Runningtherapie kun je zien als fase tussen niet sporten/bewegen enerzijds, en deelname aan reguliere sportactiviteiten anderzijds. Als je een beginnend hardloper bent dan beginnen we met wandelen. Heb je al hardloopervaring dan helpen we je om de draad weer rustig en verantwoord op te pakken.

Je gaat onder de professionele begeleiding van runningtherapeute Belinda de Ridder aan de slag met het verantwoord (weer) opbouwen van je conditie, zowel lichamelijk als geestelijk. In elke training kijken we wat jij op die dag aan kunt en daar passen we het programma op aan. Je leert beter naar jouw eigen lichaam te luisteren en jouw grenzen te bewaken.

Wat gaan we doen?
Een runningtherapeut is vooral een persoonlijke beweegcoach en géén psycholoog. Geen zware gesprekken dus. Jij bepaalt zelf waarover je wel of niet wilt praten. De nadruk ligt op buiten zijn en bewegen, leren genieten en ontspannen.

Wij gaan samen aan de slag, één-op-éen. Na de vrijblijvende en gratis intake/kennismaking start het voor jou op maat gemaakte 8 weken programma met 2 trainingen per week in de natuur.

Enkele ervaringen van anderen die jou voorgingen:

  • “Bijna acht weken ben ik ergens mee bezig wat ik nooit voor mogelijk had gehouden; hardlopen! En nee, het gaat nog niet hard en lang en ver, maar ik bereik iedere keer weer mijlpalen en heb plezier in wat ik doe, mede dankzij Belinda. Dank je wel dat ik weer trots kan zijn op mezelf!”
  • “Belinda, ik vind jou een fijn mens om door gecoached te worden. Jij brengt mij letterlijk weer in beweging. Ook als ik me niet goed voel weet jij me te motiveren om toch te komen. Ik heb weer plezier in hardlopen gekregen en in veel andere dingen.”
  • “Dit is precies wat ik nodig heb. Adequate en op maat gemaakte training, die nog gezellig is ook. En dat in een mooi park.”
  • “Ik ervaar de begeleiding in de trainingen als heel prettig. Het zijn twee fijne uurtjes op een fijne locatie iedere week.”

Op verzoek bieden we ook Runningtherapie aan voor een kleine groep. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en de kosten.

In het programma combineren we elementen van hardlooptechniek, ChiRunning, ademtherapie, Mindfulness, yoga en bootcamp. Dat maakt het afwisselend.

Om het Runningtherapie programma bij ons te volgen hoef je geen lid te zijn van de Outdoor Fitnessclub

Wil je de brochure ontvangen of een afspraak maken voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek? Vul dan het formulier in op deze pagina en we nemen contact met je op.

Stuur mij informatie over Runningtherapie

Naam

Adres

Postcode

Woonplaats

Emailadres

Telefoonnummer

Vragen of opmerkingen?

Neem de tekst over om spam te voorkomen
captcha

Running therapie