RCVRY RUN (hard)lopen met borstkanker

RCVRY RUN

Je hele wereld staat op zijn kop zodra je de diagnose borstkanker krijgt. Je gaat van onderzoek naar onderzoek, bestraling, chemo, operatie, etc. Je bent moe. En dat terwijl het juist nu zo belangrijk is om je mentale en fysieke conditie zoveel mogelijk op peil te houden.

Bewegen en sport na de diagnose borstkanker heeft een positief effect op het gehele traject daarna. Of je nu voor de diagnose al wel of nog niet sportief aangelegd was. Daar is in de afgelopen tientallen jaren veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan.

Sporten tijdens het behandeltraject is ook vaak lastig, juist door de vermoeidheid. Toch zijn de bewezen positieve effecten zo groot dat het belangrijk is om te blijven volhouden.
RCVRY RUN is er om jou zo fit mogelijk door het behandeltraject heen te slepen, zodat je het hele traject kan volbrengen.

Waarom hardlopen bij borstkanker?
Hardlopen zorgt voor verbetering van je conditie en je spierkracht. Doordat we dit buiten doen heeft het ook een positief effect op je immuunsysteem. En van hardlopen krijg je een mentale boost.
Het programma is een zorgvuldig onderzochte combinatie van hartslag verhogend wandelen en hardlopen met krachtoefeningen. Alles vanzelfsprekend afgestemd op wat jouw lijf op dat moment aan kan. Daardoor kun je tijdens het gehele behandeltraject blijven sporten, voor je operatie, tijdens de bestralingen of chemotherapie. Je hoeft overigens niet te kunnen hardlopen om mee te doen.

Door aan dit sportprogramma mee te doen voel je je even geen patiënt. Je bent bezig met het actieve herstel van je eigen lijf en dat alleen al geeft een goed gevoel. Je neemt weer wat controle terug en je voelt je weer mens. Na iedere training voel je je weer iets beter dan ervoor. Het vertrouwen in je lichaam neemt toe. Ook al sport je op een lager niveau dan je voor jouw diagnose gewend was. Met onze deskundige begeleiding en het verantwoorde trainingsprogramma kun je toch blijven doen wat je leuk vond. Of juist beginnen met hardlopen.

Over de RCVRY RUN trainingen
RCVRY RUN is geen therapie, maar een training. De RCVRY RUN trainer is geen therapeut, maar trainer. Jij staat als sporter centraal, niet als patiënt. Er is tijdens de training ruimte voor uitwisseling van informatie en ervaringen; maar het is geen lotgenotengroep. RCVRY RUN biedt een veilige omgeving waarin verantwoord kan worden gesport.

De trainingen worden in de gezonde buitenlucht gegeven, in het prachtige Haarlemmermeerse Bos. Een groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers. Buiten trainen geeft een extra dimensie. Je voelt je gewoon frisser, fitter, energieker. En de vormen, kleuren en geuren van de natuur hebben een positief effect op je brein en je stemming.

Wanneer en waar trainen we?
Data: wekelijks op woensdag
Tijd: 17.00 uur
Plaats: Haarlemmermeerse Bos, parkeerplaats Paviljoenlaan 1, 2131 LZ Hoofddorp
Kosten : €7,50 per training of €90 per kwartaal

Meld je aan via het formulier op deze pagina. Of neem eerst vrijblijvend contact op met Belinda via info@outdoorfitnessclub.nl of bel 0683270958.

Achtergrond van RCVRY RUN
RCVRY RUN is in 2017 opgericht door Miranda Boonstra, gepromoveerd Bewegingswetenschapper en voormalig professioneel marathonloopster. Toen haar zus de diagnose borstkanker kreeg is zij zich gaan verdiepen in wat er aan onderzoek en ervaring bekend was over sporten/hardlopen bij kanker. Op basis daarvan heeft zij in Nederland het RCVRY RUN programma opgezet. Inmiddels zijn er steeds meer oncologen die het sporten tijdens een behandeltraject actief stimuleren. En steeds meer RCVRY RUN trainers die met jou aan de slag kunnen.

Trainster Belinda de Ridder is opgeleid door Miranda Boonstra. Daarnaast is zij o.a. Atletiekunie gecertificeerd hardlooptrainster en runningtherapeute. Sinds 2016 heeft zij haar eigen Outdoor Fitnessclub en geeft bootcamp- en hardlooptrainingen in de Haarlemmermeer en Haarlem. Zowel in groepsverband als in de vorm van personal training. Belinda heeft ruime ervaring met het aanpassen van een training aan de vorm van de dag van het individu, ook binnen een groepstraining.

Schrijf mij in voor RCVRY RUN

Naam

Adres

Postcode

Woonplaats

Emailadres

Telefoonnummer

Vragen of opmerkingen?

Ik ga akkoord met de voorwaarden van de Outdoor Fitnessclub

Neem de tekst over om spam te voorkomen
captcha

RCVRY RUN trainer Belinda de Ridder

RCVRY RUN trainster Belinda de Ridder

RCVRY RUN logo