GOED NIEUWS: wij trainen door, met enige aanpassingen!!!

Never not training

GOED NIEUWS: wij trainen door, met enige aanpassingen!!!

Nieuwe corona-maatregelen: wij mogen buiten blijven trainen!!!

Het was wel weer even schrikken, afgelopen dinsdagavond tijdens de persconferentie. Ik zag de ‘blije herfst’ opeens niet meer zo rooskleurig voor me. Maar gelukkig zijn de nieuwe corona-regels voor de komende 4 weken nog wat verder uitgewerkt nadien, en dat pakt voor ons gunstig uit. We kunnen dus onze trainingen blijven geven!!! Daar ben ik echt ontzettend blij mee en ik ben ook de trainers enorm dankbaar dat zij hebben aangegeven er vol voor te willen gaan om jullie aan het sporten te houden.

We zullen wel rekening moeten houden met de nieuwe regels van de Rijksoverheid en in de noodverordening van de Veiligheidsregio Kennemerland. Die regels zijn voor ons als volgt:

 • Individuele sporten zoals bootcamp en hardlopen mogen buiten in groepen van maximaal vier (exclusief trainer).
 • Uiteraard geldt voor alle volwassenen de plicht om 1,5 meter afstand te houden.
 • Er mogen buiten meerdere groepen van vier tegelijk sporten als:
  • de groepjes minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar houden;
  • er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes;
  • zij niet mengen.
 • De al geldende regels van hygiëne, niet komen als je coronaverschijnselen hebt, of als er iemand in jouw huishouden besmet is of op de uitslag van een test wacht, blijven natuurlijk ook van kracht.

Wij als trainers denken dat dit goed mogelijk is. Maar we hebben vanzelfsprekend ook jullie medewerking hierbij keihard nodig.

Wat betekent het bovenstaande in de praktijk?

 • Vanaf nu zal de trainer je direct bij aankomst op het parkeerterrein aan een subgroepje toewijzen.
 • Jouw subgroepje houdt ruime afstand van de andere subgroepjes. Aan het begin op de parkeerplaats, tijdens, en ook aan het einde van de training.
 • Het subgroepje van 3 of 4 personen blijft tijdens de training dezelfde samenstelling houden. Je traint dus het hele uur met hetzelfde subgroepje.
 • Als we ons tijdens de training verplaatsen van de ene plek naar de andere, dan gaan de subgroepjes daar na elkaar naartoe op aanwijzing van de trainer. Dus niet met de grote groep tegelijk erheen gaan hollen alsjeblieft.
 • De trainer zal aangeven waar jouw subgroepje op die plek de oefeningen gaat doen.

Het zal echt even wennen zijn. Het vereist wat samenwerking, discipline en flexibiliteit, maar volgens mij hebben we dat er allemaal graag voor over om te kunnen blijven sporten.

En nog even dit: ik heb al gehoord dat de handhaving flink bezig is. Boetes willen we natuurlijk niet. Dus alsjeblieft, houd jezelf en je subgroepleden en andere medesporters goed in de gaten.

Het klinkt allemaal nogal streng, maar die maatregelen zijn er natuurlijk niet voor niks. Laten we allemaal op deze manier werken aan onze eigen gezondheid en weerstand.

Heb je hier vragen of opmerkingen over, mail, app of bel mij gerust. Tijdens de training kan je die uiteraard ook kwijt bij je trainer.

Ik wens jullie heel veel bootcamp en hardloopplezier toe in een blije herfst. Blijf gezond. En misschien geniet je er nu zelfs nog wel extra van, dat bootcampen nu nog wel kan 😊.

Sportieve groet,

Belinda

/ Tags: ,

Deel dit bericht